Lagompannkakor, ca 6 st:
2 ägg
0,5 dl kesella/kvarg (0,1 % fett)
0,5 dl filmjölk (standard)
2 dl mellanmjölk
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
2 msk florsocker (alternativt 1 msk florsocker + 1 tsk vaniljsocker)
Vispa ihop de blöta ingredienserna först, sen i med det torra och rör om ordentligt. Smeten ska vara aningen tjockare än man tycker är rimligt för pannkakssmet. Grädda på låg värme, jag tycker det blir lagom stora kakor om man gör ca 6 pannkakor av smeten. Ät fort innan medan de är varma och krispiga i kanten, eller spara i kylen och ät kalla.
Satsen är gjord för två-tre personer och en stycken lagompannkaka landar på knappt 175 kcal, exklusive eventuellt stekfett och tillbehör. En dl naturella hallon ger t.ex. ca 20 kcal extra. Två matskedar lönnsirap ger ca 100 kcal, vilket är samma som en skivad banan, helt olika mättnadskänsla dock. Pudrar man över med en halv matsked florsocker ger det ca 20 kcal, det tycker jag alltid man ska kosta på sig - det är både gott och blir så fint att man blir lite extra glad resten av dagen.
Du kan ju äta dem med keso till så får du mer protein... Och keso är ju alltid gott! :)
SvaraRaderaHaha, ja, keso är ju gott ;) kan själkvart klickas på. O så kan man ta bort pannkakan. Så får man en frukost á la Johanna ;))
Radera