söndag 17 augusti 2014

Besökt räserhund

Igår hade vi finbesök av syster med familj till lunch. Vi åt köttbullar och potatismos tillsammans med brunsås, rårörda lingon och rivnamorötter, också med lingon. Kan inte minnas när jag åt en sån klassiker senast, tror aldrig jag har lagat den förut ens! Trevligt var det och kul att ha dem här för första gången faktiskt. Vi är annars mest hemma hos dem i villan i Sollentuna när vi umgås. Ellie skötte sig kanon igår trotts att barnen var så glada att vara hos oss att de hoppade och for runt en del i början. Hon är varken rädd eller sur på barnen, utan tycker att de är enna roliga prickar som hon gärna vill leka med. Springa efter går ju bra men lekbitas i fötter eller händer försöker vi hålla henne i från, sånt får man bara göra på vuxna. Då och då skällde hon dock på barnen för att de skulle lugna ner sig, lite vallhundsattityd som kommer fram kan man tänka? 

På eftermiddagen var vi en sväng på Kista Galleria för miljöträning och inköp av pilar till ett hemma slalom. Jag gillar Kista Gallerian ännu lite mer nu när jag vet att man får ta med hunden. Inga problem för henne att vara där bland allt folk och alla nya spännande lukter. Blir en del tillgänglighetsträning också när man är ute på det sättet, det kommer alltid fram ett gäng och vill hälsa, fråga vad det är för ras osv. Även det går bra för henne. 

Efter den händelserika dagen sov hon som en stock ett tag. Men vaknade till liv när regnet kom, då skulle hon absolut ut på balkongen och glöta. Mellan vattenlekarna tog hon en snabblöpning in via köket till vardagsrummet. En riktig räserhund med verkliga fartsträck i form av blöta, blöta tassavtryck. Stor skillnad mot henness första mer resserverade möten med regn, kul att hon gillar det nu!


Vattenhund

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar