lördag 16 augusti 2014

Agilityslalom för stadsbor

Nu har vi tjuvstartat agilityträningen! Vi ska inte träna med fart ännu på länge, länge. Förutom att hon inte är klar i kroppen så blir det lätt lite för roligt och väl stressigt för en ung hund. Att lära in små, små byggstenar i lugn och ro, för att senare kunna pussla ihop till helheten är ändå något även för ett litet gryn. Till vår första hjälp har vi ett "stadsslalom", ett sånt som man behöver när man bor i lägenhet i stan. Egentligen är det bara ett fragment av ett slalom eller kanske ett ingångsslalom skulle man kunna säga. Det räcker gott att förstå första, också på många sätt är den viktigaste, porten i salomet. Vi börjar med att lära en port och när hon förstår att man ska gå igenom den med vänster bog först för att få godis kommer vi lägga på ytterligare en port.

Niklas kom med den smarta idén att skaffa pilar med sugkopp från leksaksaffären som stomme. Sagt och gjort, med hoprullad gammal bordsduk i papper som överdrag blev det mer likt ett riktigt slalom. Sugkopparna funkade inte så kanon på det något finräfflade parkettgolvet, men på två små tefat sög de fast som berget. 

Tefatsslalom.

Pilar för agilitystöd.


4 kommentarer:

 1. Hehe, känner igen det där. När jag bodde i lägenhet använde jag såna där hållare till hushållspapper, fast jag satte en rulle med presentpapper på istället för att få det lite högre. Dög finfint för ingångsträning. Lycka till med ditt lille gryn! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, det var också en bra ide! Vi får kanske använda oss av den när hon blir större och börjar välta ner dessa vi ha nu ;)

   Radera
 2. Bättre brödlös än rådlös...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är sant, viktigast är ju att inte vara slalomlös ;)

   Radera