måndag 14 oktober 2013

Ur radioskuggan

Det har varit lite si och så med uppkopplingen på senaste tiden. Men det har hänt en hel del. 

I lördags morse lämande vi Akron och Chris och hundarna vinkade av oss, det var inte roligt alls att åka därifrån. Det har varit en kort tid men vi har blivit välkommande som familj, både Niklas och jag, så det kändes när det var dags att åka. Zoey kännde också att något var på gång och böjade gnälla och fara runt när vi rullade ut med resväskorna. Känns lite extra konstigt när man vet att det är så långa avstånd och att det kommer att ta tid och innebära en del fix innan man kan ses igen, för ses igen måste vi!

Vi rullade vidare mot Niagara Fallen och Kanada, knappt fyra timmar tog det med bilen pluss lite paustid. Det var lite kö över gränsen till Kanada men det gick ganska fort ändå. Väl framme checkade vi in på hotellet och tog en bit mat på IHOP - International House Of Pankakes (!) och åt våra första pankakor på den här kontinenten. Jag var smått lyrsik, nästan på gränsen till vad en psykiskt frisk människa bör vara över ett par pankakor. Ändå orkade jag inte äta alla tre som var den "lilla" portionen. Hur som helst, väldigt goda! 

Efter det rullade vi ner mot vattnet och fallen. Vägen ner dit var kantad av restauranger, nöjjen och souvenirshopping. Lilla Las Vegas kallas det tydligen ibland, inte många som bor där permanent utan att vara inblandade i hela turistkarusellen. Ganska charmigt ändå, med trånga små gator och folk överallt. Fallen i sig var hissnade vackra! Vi kom precis innan solen böjat gå ner, så vi han se fallen i fullt soligt dagsljus och var kvar tills det var nattsvart ute och fallen lyste i regnbågens alla färger med hjälp av jättelika strålkastare. Ska man hit rekommenderas kanadensiska sidan, då man har full utsikt över alla fallen. Ett av fallen ligger helt i USA så står man i USA ser man just bara själva kanten. Från Kanada ser man därimot kanon.    

På morgonen efter petade vi i oss lite av hotellfrukosten som tydligen ingick till vår stora förjusning och förvåning då det var ett billigt hotell med låg standard. Frukosten bestod av ett par ägg, toast och lite flingor som man fick hämta i ett litet intryckt skrymsle. Men det kan i och för sig vara mysigt att äta på rummet också! Så bar det av mot USA igen och denna gången mot Buffalo för att se på amerikansk fotboll mellan Buffalo Bills och Cincinnati Bengals. Mellan Niagara och Buffalo är det knappt 40 minuter. Finnemang tänkte vi och startade i god tid ca två timmar och en halv timme före avspark. Riktigt så bra var det inte i verkligheten. Till gränskontrollen till USA var det nämligen köööö. Deluxkö. Ca 800 meter tog över 2 timmar att köra. Alla glada helgfirare skulle över den lilla, enfiliga Rainbow Bridge som binder samman Kannada och USA vid niagarafallet. Pluss att alla förvirrade, antagligen ett par med knagglig engelska, vid kontrollen måste redovisa var man ska och deklarera vad man köpt där på andra sidan. Väl framme i Buffalo hade vi så klart inga kontanter till parkeringen, kort tog de nämigen inte. Som tur var lät den snälla parkeringsvakten oss gå för den här gången. Det var en bit att gå till stadion och väl vid grinden fick vi veta att stora väskor inte får följa med in (min handväska var tydigen flera fånger för stor. Niklas tog långa benet före och hoppade tillbaka till bilen och slängde in väskan. Vi det laget var vår goda tidsmarginal duktigt uppäten - vi blev knappt en timme sena till matchen.

Men det blev som tur var förlängning och vi fick ändå ut maximalt med matchtid. Jänkarna är helt galana i sin fotboll och det var ett fantastiskt drag på läktaren! När det dessutom blev förlängning och Buffalo spelade för att vinna var de som galna på läktaren, gapade, sjöng hejjarsånger och kastade konfetti och papperflygplan. Sjukt rolig upplevelse!  

Nu sitter vi på hotellrum i Rochester ca en timme från Buffalo på vägen mot New York. Ett väldigt mysigt hotell med fyra stjärnor tillsamma låga pris som hotellet i Niagara Falls (!). Amerikanarna firar Columbus Day imorgon måndag och det här hotellet som är ett affärshotell i första hand hade antagligen många lediga rum. Vi använder ett par appar för att hitta billiga hotell, mest funkar Trivago och Hotells.com bäst. 

Just nu är vi ju i staten New York och imorgon åker vi mot staden New York!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar