lördag 5 oktober 2013

Tgif ....?

Fredag! Eller vänta lite... Med lördag hela veckan så här på semester är fredag lika bra som vilken dag som helst ;) Efter en sväng i byn styrde vi kosan mot The Navy Pier och stranden. Utsikten från piren in mot stan var fantastiskt vacker, luften var disig och bäddande in utsikten i en mjukt blågrå nyans. Även om det är snudd på omöjligt att fånga det man ser på riktigt på bild, så fick vi ändå ett par riktigt bra bilder. Pien bjuder inte bara på utsikt och promenadstråk utan även b.la. på en Mall (köpcenter) med ett par turist-ja-vist-affärer och även en samling karuseller. Vi var åksugna och tog plats i Ferris Wheel (parisehjul på svenska, man undrar ju vem som fick översättningsfel här - vi eller jänkarna?). Märkligt vad man med åren utvecklar en viss skräck för det där med höjder, både Niklas och jag kände helt nya kännslor för hjulet som i unga år såg som helt ofarligt. Oavsätt höjdskräck eller inte så var utsikten svindlande vacker! 

På kvälls kvisten var det dags för ett besök på Fogo de Chao, Brasilianskt steak house här i stan. Vi hade höga förväntningar efter Johannas varma rekommendationer och inte blev vi besvikna inte! Tror det var det bästa vi ätit inte bara på länge utan kanske till och med någonsin. Buffé i kombination med ruskigt bra grillat kött (nöt, fågel och lam) och överflöd av valmöjligheter gällande tillbehör. Även logistiken var minst sagt genomtänkt. Varje gäst hade en  liten bricka där ena sidan var röd och andra grön. När den gröna sidan vändes uppåt stannade servitörerna upp bredvid - med nygrillat på en bricka, frågade om man ville ha well done, medium eller rare och skar sedan upp den önskade biten. Det till och med fräste om spetten det bar runt på när köttet skars av, så direkt från grillen! Tillbehören var allt från mozzarella ost, grön sparris, mango, varma grillade bananer, tomat, bacon, Cesar sallad, svampar, palmhjärta, postatisgratäng, postatismos... osv. Allt mycket bra tillagat och exceptionellt bra serivce från den uppmärksamma peronalen. Inte helt gratis givetvis, lite drygt 50 dollar (1 dollar = ca 6.4 sek) en sån buffé men med tanke på vad man fick så var det helt klart värt det. Rekommenderar för den hungrige finsmakaren som kommer till Chicago.

I morgon ska vi hämta våran hyrbil och ta oss till 6 Flaggs som är Chicagos eget nöjjesfält.
2 kommentarer:

  1. Låter som att ni tycker Chicago är en fantastisk stad. Vad bra att ni blev rekomenderade att besöka Fogo de Chao och att ni åkte pariserhjulet på The Navy Pier.

    SvaraRadera
  2. Ja därifrån kommer man inte hungrig. :) sjukt bra!
    Hoppas ni får åka några riktiga monsterbergodalbanor på fix flags!!,

    SvaraRadera