söndag 6 oktober 2013

Matvanor

Efter knappt en vecka i USA kan vi med egen empirisk data bekräfta det alla redan vet - amerikansk mat är onyttig, väldigt onyttig. Det är extra smör och socker på det mesta och portionerna är aningen överdimisionerde kan man säga. Gott, ja vist, men man tröttnar ganska snart på de ganska endimesionella smakerna . Med undantag av Niklas svaga punkt för donuts från Dunkin Donuts så är vi inte längre supersugna på smör, olja och socker. Som tur är finns det faktiskt en del bra mat att välja på också, vi har inte testat alla alternativen men uppskattar att de finns för resten av semestern.

Det finns ett gäng kedjor och små caféer som serverar subs (mackor, typ baguett eller lång macka) och där man själv får välja vad man vill ha på. Där kan man välja bort ost, dressing och annat som man är är mindre sugen på. Och på tex Subway kan man även välja bort brödet och få en sallad om man vill. I. Panda Express är en restaurang som serverar asiatisk inspererad mat och de har ett par alternativ med bara kött och grönsaker utan så mycket olja. Man får se upp bara så man inte väljer en grönsaks rätt med friterat kött... Även Sushi finns på lite olika ställen, i alla fall i storstäderna, vilket också är en skön variation. Hamburgare utan pommes och med sallad i stället för bröd för den som vill kan man hitta på t.ex. M Burgers. Ett inte lika uppenbart alternativ är Burito Beach, som också de har "pekmat", där man kan peka ut vilka ingredienser man vill ha antingen i en buroto eller på talrik med ris och/eller bönor till. Dock en varning för den fantastiskt starka sallsan - välj inte hot!! Så finns ju alltid alternativet att handla på en vanlig supermarket så klart. Så det finns lite alternativ, i alla fall i städerna. På vägarna är det lurigare och jag misstänker att det som bäst kan blir en Mc Donalds burgare utan ost och utan pommes - side sallad har de inte hört talas om...

Inte superskoj med smalmat kanske, men vill man proväta annat gott så som Swedish fish, Reese's Peanu Butter Cups, Snickers med mörk chocklad, popcorn med Chicago blend från Garrett, glass med Cokie Dough, Pizza, frozen yogurt och massa annat skojjigt så måste man ta till åtgärder för att kunna behålla samma jeans hela resan igenom. x)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar