onsdag 9 oktober 2013

Akron live

Igår kväll kom vi till Akron, vi var lite tidiga och tog därför en sväng om med bilen runt i Niklas gamla kvarter där han gick i skolan och bodde ett år under tonnåren. Niklas egna ord om hur det var att komma tillbaka kommer under veckan då han kommer att "gästblogga" här i bloggen (passar på att göra smygreklam för det). Sen åkte vi hem till Chis och hennes nya hus som hon köpt tillsammans med sin man Keth. Oturligt nog var Chis hemma från jobbet med en jobbig förkylning och öroninflamation. Stackars Chis var väldigt trött men glad att se Niklas igen och träffa oss båda. Efter en rundtur i huset slog vi oss ner i soffan och pratade hela kvällen, Chis var jättetrevlig och dessutom väldigt rolig med ett sinne för humor. Paul, Chis son, kom också förbi en sväng på kvällskvisten för att säga hej. Innan vi stupade i säng fick vi även hälsa på Keth som kom hem från jobbet sent. Väldigt trevliga och lätta att prata med allihopa!

I huset bor även hundarna. Molly, som var med redan på Niklas tid här vilket gör att hon minst är en bit över 16 år gammal (!) - här ligger Elvis i lä! Oklar dock exakt hur gammal hon är då hon är en hund som Chis hemtat från ett hundhärbärge. Och virvelvinden Zoe, även hon från ett hundhärberge. 

Idag började vi dagen tillsammans med Keth, som börjar jobbet runt lunch till vardags, efter frukost fick vi en rundtur, med bil gicetvis, i Akron och närliggande områden. Keth är pratglad, skojfrisk och skrattar mycket och han berättade om vad som hänt sen Niklas var här sist och även om området i stort. Tyvärr så flyttar många från Akron i takt med att olika industrier i närheten läggs ner eller flyttar och jobben försvinner. Vissa delar är därför nergångna, men många andra delar är fina och väldigt trevliga med små, oftast vita, hus och välskötta små trädgårdar. Pumpor är det desutom här och där, och det blir mer och mer för varje dag i takt med att folk pimpar sina trädgårdar inför halloween som är om några veckor. 

I övrigt har dagen innehållit prommenix med Zoe, rundvandring i ett närliggande köpcenter, hamburgare med hela familjen (Chis, Keth, Paul och hans flickvän Erin) ute och filmtittande och biljard med samma gäng lite senare på kvällen.

Imorgon har Paul och Erin ledigt så vi ska hitta på något skoj ihop.

Zoe håller sig på mattanInga kommentarer:

Skicka en kommentar