söndag 2 augusti 2015

Utställd för sista gången på ett tag

"Tilltalande tik med utmärkta proportioner. Välformat huvud. Något runda ögon. Välbyggd i alla detaljer men behöver få mer volym och utveckla förbröstet. Breda lår. Välvinklad. Rör sig bra från sidan. En tilltalande tik som behöver få större självförtroende innan den högre prissättningen kan glädja matte"

Bra kritik från Södertälje idag som vi måste vara nöjda med. Himla synd att det inte blev något CK, domaren berättade att Ellie hade fått det om hon varit mer lättillgänglig. Domaraspiranten som var med var nämligen en väääldigt obehaglig typ tyckte Ellie och backade undan när han försökte klappa henne. Själv tyckte jag domarasprianten var himla trevlig, men för Ellie räcker det med små detaljer för att hon ska bli resserverad, till exempel kan det räcka om någon har den dåliga smaken att vara man. Efter det var hon inte vidare sugen på att bli undersökt av domaren heller. Så då blev bedömningen svårtillgänglig och då får man inget CK berättade domaren. Trist när det verkade vara så nära annars, men vi får vara glada för hennes excellent ändå. Jag är extra glad att domaren var nöjd med pälsen den här gången. Förra gången var den bara "lovande", vilket jag tolkar som att den lämnade mer att önska. Den här gången fick vi, som tidigare, tips om att låta henne växa till sig mer. Breda lår har hon tydligen också, ska man ta det som beröm eller kritik..? Så var det ju det där med tillgänglighetet också då. På ett sätt bra att gå hem med kritik från en utställning som man faktiskt kan träna på. Nu blir det inte fler utställningar på ett tag, dels ska vi träna tillgängligheten som vi behöver även till tandvisningen i lydnadsklass ett. Dels så ska Ellie få växa till sig vilket hon behöver både i kropp och knopp. Under hösten ska vi istället fokusera på annat, vi har ju lite annat som pockar på till exempel lydnad, agility, vallning och kanske lite bruks också om vi har tur och tid. 

Nu blir det vila en stund, vi är lite slitna hela gänget här hemma. Igår var vi på födelsedagskalas hos Anna och kom inte hem förens halv tolv. Inte så sent för att vara fest kanske, men då hade vi badande och fönande av hund kvar för dagen. Med tanke på den sena timmen badades bara halva hunden, jag tänkte att det ändå är mest framdelen som behöver fluffas till. Trotts tidsbesparingen blev det väl sent för att känna sig helt utvilad nollsex fyrtiofem när klockan ringde tyckte både Ellie och jag - så nu blir det skönt med lite vila. 

Utslagna - en partykväll och en utställning senare. 
1 kommentar: