lördag 5 juli 2014

Nattligt lugn

Första natten har gått som en dans - en tyst och stillsam dans. Lilla fröken var, trots flertalet sovplauser under dagen, trött som ett segel redan vid halv tio. Vi lyckades ändå peta i henne sin kvällsmat och ta ett varv i gräset för en kiss. Sen gick jag och la mig medans Niklas låg vaken under täcket och tittade på fotbolls vm. Ellie sov som en sten men fick vakna och gå ut en sväng när matchen var slut vid tolv. Kanske onödigt, men bättre att ta det säkra före det osäkra tyckte vi. Egentligen sov hon hela natten men så fort hon vände på sig var jag eller Niklas på alerten för att försöka uppmärksamma möjliga olyckor. Men hon bara sov så sött... Lagom till klocka sex på morgonen stod hon på benen och jag hoppade i mysbrallorna och tog henne med ut på gräset. Efter det var det tillbaka in igen och så varvade hon tuggande på tuggben och att sova fram tills vi bestämde oss för att gå upp vid halv nio. Väldigt bra jobbat av Lilla Hund! 

Hon har fortfarande en pågående konflikt med sitt halsband, men det går väldigt mycket bättre nu. Mycket tackvare "Smackos" som följer med på promenaderna och skänker både glädje och framförallt en ganska stark baconlukt - smakar helt okej också tycker Ellie. 

Vissa andra delar är hon redan färdigutbildad på. Exempelvis är hon tydlig med att hundar inte ska vara i soffan. Både Niklas och jag försöker få henne att stanna o gosa i den, men hon hoppar ganska fort ner på golvet igen och tittar på oss ungefär som "hundar ska inte vara i soffan". Egentligen tror jag mest hon tycker det är för varmt i den, mycket svalare att ligga utsträckt på golvet. Så är hon även duktig på att komma tillbaka med grejer man kastar. Mycket bra av en så liten tjej! Både bollar och dragkampsgrejer kommer hon tillbaka med om man skickar iväg dem några meter. 

Att jobba med närmsta framtiden är att kunna gå in i hissen själv (hon är redan ganska tung att bära runt på!) samt att inte äta upp matte vid lek. Tror det är mest matte som behöver tränas här dock, är man vild och busig mot en leksugen valp med rakbladständer blir det en del rispor på armarna. Ellie slutar dock snabbt om man ber henne lugna sig, men det vore ju kul att kunna leka - bara att kunna hålla det på en lagom nivå också. Det är mitt mål närmsta veckorna (månaderna?) att få det att fungera! Husse klar sig så mycket bättre som bara leker med leksaker. Han är smart han.  

Zzzz...vilopaus bredvid soffan.

Mys i gräset.


2 kommentarer:

  1. lugn hon tappar snart de sylvassa gaddarna! :) ps. misschoosy är avslutad - men jag bildbloggar på sparsmakad.tumblr.com från resan :)

    SvaraRadera
  2. Nu har ni fullt upp o roligt

    SvaraRadera