onsdag 30 juli 2014

Båthundar

Elvis friar semester med oss delvis därför att han ogärna åker båt. Ironiskt nog är det precis vad vi har gjort idag. Fast, ja det klart, helt sant är det inte att han ogärna åker båt. Han gillar det i korta stunder och dagens tur var precis lagom.

Vi träffade Niklas gamla klasskompis Ola och han tjej Johanna och fick följa med på en tur först till Marstrand och sen vidare till en liten avskild ö för att bada och grilla. Supermysigt på alla sätt! Vi fick även en titt på Olas vattenarkitektur på baksidan av deras hus. Han jobbar nämligen som vatten-designer vilket innebär att han gör vackra landskap för trädgårdar och parker med hjälp av vatten, bäckar, små dammar med mera. Grymt häftigt jobb! Väldigt fint var det lilla som vi fick se. 

Ola och Johanna hade även en fyrbent, en rumänier som kommit till Sverige för bara en månad sen. Paulie hette han. Det finurliga med Paulie var att han nästan var en hon, i alla fall enligt Elvis. Han var nämligen kastrerad och luktade därför inte hanne. Elvis drog lyckligt slutsatsen att om det inte är en han - måste det ju vara en hon! Och han uppvaktade Paulie där efter, minst sagt. Så mycket att han behövde en ganska skarp avhyvling innan han lugnade ner sig och lät "hen" vara i fred. 

Båtturen för Ellies del gick bra, lite tråkigt stundtals och då förde hon oliv ett par minuter. Men hon tyckte det inte var läskigt på något sätt vilket ju var det viktiga. Hon sov till och med ett par omgångar på båtdäcket. Tuff liten tjej är det vi har för det guppade rätt bra i den lilla motorbåten i de stora vågorna. Antagligen bidrog de två båtvana hundarna som också var med en del till en avslappnad attityd. Måste även skryta med att jag, som på äldre dagar blivit lite av en badkruka, faktiskt badade i havet idag och var i flera minuter. Snorklade till och med en stund i blåstången.

Elvis möter sin första manliga kärlek.

Ellie leker med vattnet i naturfontänen.

Ellie var stundtals var Lilla Miss Nöjd.

Elvis kunde sina grejer och var med och styrde båten. 

För det mesta gick det så här bra att åka båt.

Bad från båt!

Paulie leker den berömda barnleken "var är näsan?" med valpen.

Favoritkortet nummer ett - på mina finaste killar ❤️1 kommentar:

  1. Vilken mysig dag och vilket spännande jobb han har, avis man blir...

    SvaraRadera