onsdag 24 september 2014

En egen Agilityplan?

Efter jobbet hoppade jag och Ellie in i bilen och åkte till Brukshundklubben och agilitybanan. Perfekt att bara ha ett par kilometer till ett sånt ställe. Även tiden på dagen var bra. Inte helt tomt på folk och hundar men väldigt glest mellan dem, perfekt och lagom störningsträning.

Agilityplanen var tom när vi kom så Ellie kunde vara lös och visade matte att hon vist kunde tunnlarna helt själv. Så bra att hon till och med tjuvstartade när jag bad henne vänta på att jag skulle komma runt på andra sidan av tunneln. Jaja, tjuvstartar är ju inte bra, men tänker att vi få träna på det en annan gång. Så jag lät bli att säga vänta och lät henne köra på. Och det gjorde hon! Skulle nog säga att hon kan det där med tunnar nu. 

Mest tränade vi ändå på att ta det lugnt på planen. Gick lite fot, tränade korta platsliggningar och att komma in och sitta still en stund hos mig. Och äta många köttbullar så klart. Det gick strålande enda till det kom in ett till ekipage på plan. Då blev det kortslutning i lilla aussiehjärnan. Planen var hennes och skulle vaktas med grova skall. Helst hade hon sprungit fram och jagat iväg dem. Så blev till att sätta henne på bordet, proppa i henne köttbullar och ställa mig i vägen så hon inte såg den andra hunden hela tiden. Kopplet hade jag så klart lagt mitt på plan så det kom vi inte åt, utan fick vackert vänta tills det andra ekipaget var klara. Så nu vet vi vad vi ska träna på - inte hinder utan hundar.


Ellie spanar ut över "sin" agilityplan.

3 kommentarer:

 1. Vad roligt med lite agility! =) Skönt att ha brukshundklubben nära, är det SOSU ni hänger på? Vi har inte heller vidare långt till våran klubb men just nu är det ett enormt vägarbete på vägen dit så det tar eeeeviiiigheeeeter att åka. Så irriterande :P

  SvaraRadera
 2. Ni lär er lite mer var dag låter det som. Kul hund iaf även om hon kommer att sätta er på pottan många gånger än. Lycka till mamma

  SvaraRadera
 3. Så söt vovve <3 Vad skoj att träna agility, ser roligt ut tycker jag.
  Hoppas ni får en strålande fredag, kramen

  SvaraRadera