måndag 22 september 2014

Fot!

Nu har vi börjat med "fotandet" på allvar. Eller, mja, för Ellie är det bara lek. Men jag  har skaffat ett mål med fotandet. Delmål ett är att hon ska förstå vad det betyder. Parallellt med det tränar vi position. Passar bra tycker jag då fot ju faktiskt betyder just en position. 

För själva positionen kör vi en salig blandning av alla möjliga inlärningsmetoder. Sitta vid sidan, titta upp och få godis. Bli matad med godis vid mitt knä när jag går baklänges. Bli matad med godis vid mitt knä när jag går framåt och Ellie går mellan mig och en kant av något slag, ett fotbollsmål, en trottoarkant eller kanske en vägg.

Själva ordet bygger jag just nu bara in förväntan i. Säger fot och ger en godis. Har gjort likadant på ett annat ord, som inte är menat som fot, men där har resultatet ändå blivit just fot. Där har fotet kommit från att jag blivit långsam kan man säga. Från början fick hon godis direkt efter att ordet sades, nu säger jag ordet och börjar sen rota i min ficka efter något ätbart. Under den väntan som uppstår kommer Ellie själv upp till sidan tittar på mig och är fylld av förväntan. Så vill jag att ordet fot också bör fungera. Inga krav, bara förväntan. Så får vi se hur vi går vidare när vi kommit så långt.

Så här?

Hallå? Vad händer där uppe?


1 kommentar: