söndag 7 december 2014

Skogsmulle

Idag har vi som är friska o familjen, för tillfället Ellie och jag, varit en sväng i skog, mark och på lydnadsplanen. Vi måste träna på det här med hundmöten har vi kommit på. Lilla damen har börjat ta alldeles för stort ansvar för flockens kommunikation ut mot övriga världen, helt i onödan enligt oss andra. Hemma i Järvastaden är det lite för glest mellan mötena, så för att kunna träna ordentligt tog vi oss till brukshundsklubben. 

I skogen runt omkring klubben fanns mycket riktigt gott om hundar som vi mötte. Verkade som det var fler som var ute och tränade hundmöten, för vips vad det var så dök det upp en lösspringande shäfer som mycket glatt kastade sig fram till oss. Ägaren kom efter och gormade men då var det ju redan för sent på sätt och vis. Vi fick ändå bra träning av det mötet då jag lyckades fiska upp en kamptrasa ur fickan som Ellie älskar, så hon följde glatt med trotts art den skojjiga shäfern var kvar. 

Nästa möte var en labrador och även en ägare, som båda låg platta ner där i skogen. Märkligt tyckte jag först, men såg sen att det var en kamera med i bilden vilket gjorde det lite mindre lustigt. Ellie var dock fortfarande fundersam, men ändå inte så jätteintresserad - saker som håller sig stilla är mindre spännande helt klart.

Väl framme på lydnadsplanen rörde det sig å andra sidan desto mer. Ellie hade väldigt svårt att fokusera på det vi skulle göra tillsammans när en annan hund körde agility på planen bredvid, en annan tränade inkallning och en tredje tränade fortgående. Kaos och pipande var det i henne ett tag men efter ett tag på plan så kunde vi både träna fot och hoppa över ett par agilityhinder. Ha henne lös bland de andra vågade jag inte riktigt idag, men tror inte att det är allt för långt borta ändå.

Hund i skog.

1 kommentar: