tisdag 30 december 2014

Lilla gos sover borta i natt

Efter att lilla hund varit ovanligt trött hela dagen, till och med för att ha en ond tass, konsulterades mamma sjuksköterska som rådde oss att kolla med veterinären. Det är inte ofta hon säger annat än att man ska "dricka mycket vatten och vänta ett par dagar", så vi tog rådet på orden och ringde Blå Stjärnan här i Göteborg. De vill titta närmare på henne och tackvare en avbokning fick vi tid bara fyrtio minuter senare. 

Väl på plats visade det sig inte alls vara en självspricka utan en ledinflammation i tån, inte alls otroligt att hon dragits med den en tid och troligen därför hon slickat så dant på tassen. Stackars lilla skrutt, inte har vi förstått något alls förens hon hoppade på tre ben! Istället har vi gissat på svamp mellan  tårna eller kanske mest trott på att hon skaffat sig en ovana - något som inte är allt för ovanligt hos högenergiska vallhundar. Så dumt! Hur som helst, så ville de ha kvar henne över natten. För att inte inflammationen skulle bli värre och göra bestående skador på leden behövdes en mindre, akut operation av tån där man går in och spolar ur leden. Så vi fick så snällt säga hej då till den då halvt slumrande lilla tjejen och åka hem utan henne, mycket märklig och vemodig känsla. Men samtidigt var det väldigt skönt att vi kommit in till veterinären och att hon nu skulle bli bättre.

Till vår stora lättnad pratade vi med veterinären nu ikväll som sa att första spolningen har gått jättebra. Det kan vara svårt att få till spolningar av så små leder som i en tå, men det hade som sagt gått fint. En eller ett par spolingar till imorgon och sen får vi förhoppningsvis hem vårt älskade toll lagom till att fira in det nya året med oss. ❤️

Lilla hund hos börjar känna sig trött från den lugnande sprutan.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar