torsdag 5 februari 2015

Uppbokat i vår!

Nu har Ellie börjat få till några hållpunkter sin alldeles egna planering för våren. Och det är bara en massa skojigheter!

8 feb - Säsongstart för Vallningen
Nu på söndag har vi bokat in årets första tid för fårvallning hos Ingrid i Bro. Efter det planerar vi att rulla på hyfsat regelbundet med vallningsträningen för att jobba ihop oss så bra som vi kan. Till en början blir det med instruktör, men när vi blir varma i kläderna kan det finnas chanser att träna självständigt då och då. Jag rekommenderar den som är nyfiken, bor i närheten och kanske vill testa själv att söka på "Vi som vallar i Bro" på Facebook.

7 mars - Kurs i Hoppteknik för Fanny Gott
Något som definitivt är värt att lägga extra krut på! Hopphindret är agilityplanens mest frekventa hinder och man sparar inte bara hundens hälsa med en god hoppteknik utan också värdefulla sekunder och samtidigt minimeras risken för rivningar. Just det sista är det som jag tror lilla fröken Bulldozer skulle kunna få problem med om vi inte jobbar och förebygger det. Här kan du läsa mer om kursen klickerklok/hoppteknik fortfarande finns platser kvar!

15 mars - Utställning i Strängnäs
Revansch för vinterns inställda utställning där kloskadan tvingade oss att vara hemma och vila upp oss istället. Sörmlands Kennelklubb har mer info om utställningen på sin hemsida.

15-16 maj - Vallningsläger för Aussies
SASK anordnar läger för vallningsintresserade medlemmar i trakterna runt Sala. Galet roligt ska det bli med två hela dagar och övernattning med aussies, hundfolk och fårskallar. Kanske kan vi få testa att valla kor och ankor också...? Mer info finns just nu bara på SASK's facebookgrupp, men kontaktinfo kan hittas på hemsidan och troligen kommer inbjudan upp även där inom kort.


Full fräs för fåren fångade flyktigt för fotografering.

1 kommentar:

  1. Spännande saker inbokat :)
    Hoppas du får en fin fredag <3 kram

    SvaraRadera