tisdag 2 juli 2013

Kosteröarna

Idag är vi inne på drygt halvtid av Kostervistelsen. Första kvällen gjorde vi självklart ett stopp på Strandkanten. Sen var det bums i säng.

Igår var det lite små mulet så vi passade på att se mer av fel ö och hyrde därför en tandemcykel på Syd Koster. Vi tog först en sporadisk tur till Kilesand, enda fram kom vi inte med cykeln men kunde hoppa på bergen längs vattnet för att komma fram till den långgrunda sandstranden. Där satt vi och slappade på stranden och den tillfälliga solen i någon timme innan vi tog oss tillbaka till cykeln och styrde mot Kyrkosund för en glass och en runda minigolf. Niklas förklarade knnan rundan att spelet inte krävde någon som helst skicklighet utan allt beror på tur, vilket jag i efterhand tyckte var vettigt när det visade sig vem som vann och vem som förlorade. Vi avslutade med ett stopp på Ekenäs där vi konstaterade att vi missat gå på nyöppnade Naturum, med utställningar från Kosterhavet, som stängde ganske precis en kvart innan vi kom dit. I stället fortsatte vi mot Ekenäs restaurang för att njuta av utsikten och äta en bit mat - precis lagom till att regnet tog fart utanför. 

Idag har vi kunnat sola ett par timmar efter att ha hittat en hyfsat vindstilla plats nära Basteviken. Efter ett tag blev det dock kallt så vi packade ihop och tog oss hem igen för att gör lite nytta. Gräset är nu klippt runt huset och det ser trevligt bebott ut här vid Skrabbesägget. Ikväll blir det troligen en ny sväng till Strandkanten för en öl eller två.


1 kommentar: