söndag 1 mars 2015

Slalom?

Ikväll hade vi hela ridhuset för oss själva att träna agility i, helt perfekt för oss just nu. Längre fram i träningen kan det vara bra med störning, men nu vill vi bara nöta hinder så det passar oss kalas att vara själva på träningen ibland. Idag var det framförallt slalom men även hopp på höjden som stod på schemat. Som vanligt blandar vi agilityträningen med passiva pauser och annat lugnt så som tex fot. Det var ett klurigt pass för min del minst sagt.

Förra gången vi tränade slalom kom vi ganska fort framåt. Bra sug i Ellie och hon förstod vad hon skulle göra. Vi jobbade med två x två och bollleksak som belöning. Efter många lyckade repetitioner med små, små justeringar för att hela tiden öka svårighetsgraden så klantade jag mig ordentligt och råkade kasta bolleksaken rakt i ögat på Ellie. Ajaj aj. Inte meningen alls så klart, men vad hjälper det? Efter det gick det trögt, fick gå hela vägen tillbaka till ruta ett för att över huvudtaget få henne att gå mellan pinnarna. Så jag försökte få till ett positivt avslut med busenkel uppgift och hoppades att hon inte skulle komma ihåg det till nästa gång. Men det gjorde hon så klart. Att köra med bollleksak i kombination med slalom var stört omöjligt idag. Det var som om hon fått för sig att bolleksaken inte ville att hon skulle gå slalom. Slalom med godis gick bra även att leka med bolleksaken en bit från hindret gick också fint - men såfort jag hade just den leksaken i handen nära slalomen så var det tvärnit. Så vi fick byta taktik och jobbar nu med godisskål varvat med inkallning genom pinnarna istället. Ställde även slalomportarna rakt efter varandra, istället för som tidigare på diagonalen, för att hon skulle kunna släppa den läskiga tanken. 

Efter dagens pass lyckades vi ändå komma ikap och är nu ungefär där vi var innan insidenten med boll i ögat. Om än med ett helt annat upplägg. Tur att det finns mer än ett sätt att lära in saker! 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar