tisdag 27 januari 2015

Agilitykväll

Ikväll var husse iväg på äventyr i stan så jag och Ellie fick hitta på något eget att göra. Jag fick en snilleblixt och tyckte slalomträning i snön vore kul, Ellie var självklart på hon också. Sagt och gjort pälsade vi på oss, packade de roligaste leksakerna, tog de hemma snickrade slalomen under armen och åkte iväg till brukshundklubben. Där någonstans, i isande väder, med alldeles för många spretiga pinnar under armen och en dragande hund i kopplet, tänkte jag att jag tagit mig vatten över huvudet. Men vi åkte i alla fall, i värsta fall fick vi väll bara ta en promenad i skogen. 

Väl på plats överraskades jag av en fantastisk liten hund som minsan förstod det här med slalom direkt! Vi kör 2x2-metoden och började därför med bara en port idag och körde den från olika håll. Två pass fick vi till kan man säga, då vi tog en promenad som paus och sedan fortsatte. Som en klocka gick hon! Vi varvade kamp med två trasor med slalom ingångarna och passade även på att träna snabba ligg. När vi tränar så kort och intensivt som vi gör behövs nästan ett par olika övningar för att få lite omväxling. Normalt brukar vi ju lägga in lugna platsliggningar som pauser, men nu när det var så kallt ute kändes det inte som en bra ide. Jag var därför rädd att hon kanske skulle bli för uppskruvad av allt springande och kampande så att hon skulle tappa fokus och, eller, börja pipa eller göra andra ljud - men icke! Kanonfokus hela vägen och inte ett enda ljud, utom när det kom två hästar och gick förbi. Var ett såt himla bra pass, tur att man masar sig iväg trotts att det är lite motigt ibland. Och med det här fokuset från Ellie så ser jag riktigt ljust på den kommande tävlingsdebuten i höst. 

När vi kom hem nördade vi ner oss ytterligare och plöjde olika youtube-filmer om agility, handling, sidoövningar och annat superskoj. Ellie tittade hon också med stora ögon på TV:n där hon såg hundar springa och framförallt där förarna gjorde väldigt skojiga ljud och glada tillrop. Kanske lärde hon sig något också? ;)

Ellie spanar på Jenny Damm och hennes hundar. 


1 kommentar: