måndag 2 september 2013

Bildregn Tough VikingDelar av laguppställningen, med det genomtänkta lagnamnet "Viking Extrem" (för den nördiga är det alltså även namnet på en serie Pneumatik Ventiler som vi säljer på Parker)


Starten har gått och hinder nummer ett, Eldhindret tar vid. Liten fjuttig eld var det, syntes ju knappt tänkte jag och kände mig nästan besviken. Men väl mitt upp i det kommer man på att det är ju inte elden som är jobbig - utan röken. Springa fort utan att kunna ta djupa andetag, en mist sagt knepig kombo. 
Rök eller inte, det var bara att pinna på! Här knappt 500 meter in i loppet. 


 
Efter eld kommer vatten. Här ca 3 km in i loppet och på väg ut en container med isvatten. Lite samma känsla som på första hindret, upplevde ingen vidare kyla på huden men kroppen reagerade med att krympa ihop lungor och luftvägar så andningen åter blev aningen ansträngd. 

 
Direkt efter det uppfriskande badet var det åter löpning som gällde. Fokus framåt! 


För omväxlings skull var det strax efter isbadet dags att ta sig uppåt. 5 meter upp och sen vidare ner på andra sidan.


Som lag ingår det även att hejja på och pusha varandra. Här hejjar vi på Sonja som var på väg ner för kläterhindret, så fort hon var klar sprang vi vidare. Himla kul att springa tillsammans, mycket roligare helt klart! Vad är väll en hinderbana utan ålande under taggtråd?Eller plankhinder? Varannan under...


... varannan över. 


Och så ska det självklart upprepas i det oändliga. Efter att oklart vändor upp och ner var det äntligen gräs under fötterna igen. Visserligen en av det gropigaste gräsmattorna i hela Stockholm, likande mer en åker på sina ställen, men ändå mycket plattare än hindret innan! Så var det efter knappt halva bana dags för lite mera krypande. Ett, i sammanhanget, ganska avslappnade hinder. Speciellt för vissa... lilla Tuva kryper bredvid något större mig och nuddar knappt nätet - team work!


I mellan det här mittenhindret av banan och målet så var det förutom ca 8 km löpning till lite gyttjebad, ett par hundra meter simmandes och ålandes i vassen i vattenbrynet av Mälaren, krypandes genom tunnlar och lite annat skoj. Dessutom fick vi glädjen att springa förbi en skyllt med markeringen 12 km, när det fortfarande var ett par km kvar till mål. Arrangören hade utan att meddela i förväg lagt på ett par km i slutet av loppet - glädje! 


Efter knappt 14 långa km var det dags för sista hindret innan målgång. Tänk er ett kostaket med el i - fast på tvären. Och lite extra volt så klart. Med höbalar utspridda på må få på maken så det inte gick att springa allt vad man kunde igenom.Och för att få till den där extra goa stömförande effekten, stod en trevlig funktionär och sprutade vatten på alla som sprang igenom hindret.  


  
 
 Klicka på "Play" och se hur det såg ut in action. (Mormor! - Klicka på den lilla fyrkanten i filmens nedre, högra hörn för att få upp filmen på hela skärmen.)Det var galet på så många sätt - och sjukt underbart blev det så snart vi passerat målinjen!


4 kommentarer:

 1. Ser roligt ut kanske något för mig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tror jag absolut ;) fans en del mor och dotter lag med!

   Radera
 2. Du är en KÄMPE, ma.o en riktig Viking!

  SvaraRadera